Χειραψίες-Εναγκαλισμοί-Ασπασμοί: τέλος

Οι συμβατικοί τρόποι χαιρετισμού δυτικού τύπου εισέρχονται αναγκαστικά σε νέα εποχή λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Η τήρηση των κανόνων υγιεινής, το συχνό πλύσιμο των χεριών και η χρήση αντισηπτικών είναι πιο εύκολο να εφαρμοστούν, όταν δεν υπάρχει η διαρκής αναμόλυνση μέσω της καθιερωμένης χειραψίας, του φιλιού και της αγκαλιάς, στα πλαίσια πολυάριθμων και καθημερινών, τυπικών, κοινωνικών επαφών, με άτομα που είναι πιθανοί φορείς ή ασθενείς του ιού.

Λαμβάνοντας υπόψη τους υπολογισμούς του ΕΟΔΥ, αναμένεται σταδιακά να νοσήσει αυτή την σεζόν το 5% και την ερχόμενη του 2020-2021, το 10-15% του γενικού πληθυσμού.

Δεδομένου ότι >2.500.000 άνθρωποι από τον συνολικό πληθυσμό της Ελλάδας είναι >60 ετών και θεωρούνται υψηλότερου κινδύνου για σοβαρότερη λοίμωξη από τον κορωνοϊό COVID -19, καθίσταται σαφές ότι απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για τον έλεγχο της διασποράς του ιού στην ομάδα αυτή του πληθυσμού, από τα νεότερα άτομα με ήπια νόσο ή τους φορείς.

Η τήρηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για την προστασία και τον περιορισμό της διασποράς του ιού, πρέπει να ακολουθείται από περιορισμό της άσκοπης, επαναλαμβανόμενης και συχνής έκθεσης στον ιό, μέσω των καθιερωμένων τυπικών, κοινωνικών χαιρετισμών, με χειραψίες, εναγκαλισμούς ή και ασπασμούς.

https://eody.gov.gr/

Στοιχεία:

https://eody.gov.gr/

https://www.statistics.gr/documents/20181/1515741/GreeceInFigures_201

Σχετικά άρθρα