Παγκόσμια Ημέρα για τη Καρδιά

“ΓΙΝΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ-ΔΩΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ” είναι το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς για το 2020 και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του κόσμου. Η 29η Σεπτεμβρίου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Καρδιολογικής Ομοσπονδίας και την υποστήριξη του Π.Ο.Υ, ως Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς, έχοντας στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα, ξεκινά το Πρόγραμμα Αγωγής και Προαγωγής της υγείας των μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων. Η ΕΤΕ και τα μέλη της, οι Καρδιολόγοι, θα μπορούν να κάνουν ενημέρωση στους μαθητές μέσα στις σχολικές αίθουσες και να μιλήσουν για τα Καρδιαγγειακά νοσήματα, τους παράγοντες κινδύνου και την αξία της πρόληψης.

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα ευθύνονται για το θάνατο 17,5 εκατομμυρίων ανθρώπων ετησίως. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί και να φθάσει τα 23 εκατομμύρια τα επόμενα δέκα έτη.

Παγκοσμίως, 1 στους 10 ανθρώπους ηλικίας 30-70 ετών πεθαίνουν πρόωρα από καρδιαγγειακά νοσήματα, συμπεριλαμβανομένων καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικών επεισοδίων. Τουλάχιστον το 80% αυτών των πρόωρων θανάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί ή να αναβληθεί.

“ΓΙΝΕ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ-ΔΩΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ”:

  • ΟΤI ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ

Τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα.
Τα παιδιά θα συμμετέχουν στο μαγείρεμα και θα μάθουν για την υγιεινή διατροφή.

  • ΟΤΙ ΘΑ ΑΣΚΟΥΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ

Τουλάχιστον 30 λεπτά μέτριας έντασης δραστηριότητα πέντε φορές την εβδομάδα. 

  • ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
  • ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΩΗ
  • ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ, ΤΑ ΛΙΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΜΑΣ
  • ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΚΤΙΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ

ΠΗΓΗ:

https://www.hcs.gr/default.aspx?pageid=982

Σχετικά άρθρα