Παιδιά >2 ετών & υποχρεωτική χρήση μάσκας

Από την Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία -ΑΑP επανέρχεται στο προσκήνιο η ισχυρή σύσταση για χρήση υφασμάτινης μάσκας από τα παιδιά 2 ετών και άνω, λίγες εβδομάδες πριν το άνοιγμα των σχολείων, των νηπιαγωγείων και των διαφόρων κέντρων φύλαξης των παιδιών.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας https://services.aap.org/, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού SΑRS-CoV 2, θεωρείται απαραίτητη η χρήση προστατευτικού καλύμματος του προσώπου από όλα παιδιά 2 ετών και άνω και από τους ενήλικες με τους οποίους έρχονται σε επαφή κατά την παραμονή τους στα σχολεία. Επισημαίνεται ότι τα παιδιά είναι σε θέση να εκπαιδευτούν στη σωστή χρήση της μάσκας, όπως ακριβώς έχουν εκπαιδευτεί στην εφαρμογή των υπολοίπων μέτρων προστασίας, στο σωστό πλύσιμο και στην υγιεινή των χεριών ή στην τήρηση των αποστάσεων.

Από την AAP- American Academy of Pediatrics αναφέρεται ότι η χρήση υφασμάτινης μάσκας θεωρείται αποτελεσματική για τη μείωση της διασποράς των αναπνευστικών λοιμώξεων και είναι ασφαλής για την πλειονότητα των παιδιών από 2 ετών και άνω, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Επιπλέον, προτρέπονται οι γονείς να ενημερώνονται και να βοηθούν στην εξοικείωση των παιδιών τους με τη χρήση της μάσκας, πριν από το άνοιγμα των σχολείων.

Πηγή:

https://services.aap.org/en/pages/2019-novel-coronavirus-covid-19-infections/clinical-guidance/cloth-face-coverings/

http://American Academy of Pediatrics

Σχετικά άρθρα