Σύσταση μάσκας και γυαλιών προστασίας από τον Dr.Φάουτσι

Η σύσταση για χρήση προστατευτικών γυαλιών ώστε να καλύπτονται και τα μάτια, εκτός από τη μύτη και το στόμα, προστίθεται από τον Dr. Anthony Fauci, διευθυντή του  Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με άρθρα των Medscape. com και ABC News.

Με βάση τις υπάρχουσες οδηγίες, η χρήση προστατευτικών γυαλιών συνιστάται στο ιατρικό, στο παραϊατρικό προσωπικό και σε όλες τις περιπτώσεις επαφών ή επαγγελματικής έκθεσης υψηλού κινδύνου.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο:”Fauci Suggests Wearing Goggles for Full Protection, παρόλο που δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα, σύσταση για ευρεία χρήση των προστατευτικών γυαλιών, όσοι τα διαθέτουν, θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιούν. Σύμφωνα με τον Dr. Fauci, η πιθανή μόλυνση με τον ιό SARS-CoV 2 μέσω των βλεννογόνων του στόματος, της μύτης και των ματιών, καθιστά τη χρήση ειδικών γυαλιών αναπόσπαστο τμήμα της ολοκληρωμένης προστασίας από το COVID-19.

Η εναλλακτική χρήση ειδικού καλύμματος του προσώπου ή ασπίδας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, ειδικά από άτομα που χρησιμοποιούν γυαλιά οράσεως.

Πηγή:

https://abcnews.go.com/US/dr-fauci-wear-goggles-eye-shields-prevent-spread/story?i

https://www.medscape.com/viewarticle/935125?

Σχετικά άρθρα