Υγιεινή κατά τον χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων από το ΚΕΔΥ

Από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας έχουν δοθεί οδηγίες, οι οποίες συνιστάται να τηρούνται προληπτικά, ώστε να μειωθεί η πιθανότητα διασποράς του ιού COVID-19 κατά την ετοιμασία και κατανάλωση γευμάτων.

Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία φαγητού

Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού

Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού

Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού

Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα

Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του

Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας, πουλερικά, θαλασσινά)

Δεν καταναλώνουμε άρρωστα ζώα ή ζώα που έχουν πεθάνει από κάποια ασθένεια

Στοιχεία:

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/03/covid-19-asfali-trofima.pdf

Σχετικά άρθρα