Καναδική έρευνα αναφέρει ότι 16 μικρογραμμάρια πλαστικών ανά 1 φλιτζάνι απελευθερώνονται από κάθε φακελάκι τσαγιού, όταν το αλάτι που θεωρείται ιδιαίτερα μολυσμένο με πλαστικά, περιέχει 0,005 μικρογραμμάρια/γρ. αλατιού.
Τα δισεκατομμύρια μικρο- και νανοσωματίδια από το υλικό της συσκευασίας διαλύονται στο καυτό νερό του τσαγιού και στη συνέχεια καταναλώνονται με το τσάι.
Σύμφωνα με την Nathalie Tufenkji στο Πανεπιστήμιο McGill, υπεύθυνη της έρευνας που δημοσιεύτηκε από το Enviromental Science & Technology:
Όταν τοποθετείται 1 φακελάκι τσαγιού σε καυτό νερό στους 95 °C, τότε απελευθερώνονται στο νερό, μόνο από το ένα φακελάκι:
Η ερευνητική ομάδα συνιστά την αποφυγή αυτού του τύπου συσκευασίας τσαγιού και την χρήση των χάρτινων και των παραδοσιακών φύλλων τσαγιού.
Στοιχεία:
H νέα παραλλαγή XE του κορωνοϊού προήλθε από ανασυνδυασμό των δύο γνωστών παραλλαγών της Όμικρον,…
Η έναρξη της διαδικασίας για τη χορήγηση της πρώτης από του στόματος θεραπείας κατά της…
Το νέο αντιιικό χάπι PAXLOVID της Pfizer αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της λοίμωξης…
Οι λοιμώξεις από RSV-Αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, είναι ιδιαίτερα συχνές σε βρέφη…
Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει εξελιχθεί σε μάστιγα της εποχής μας, παρουσιάζοντας μεγάλη αυξητική τάση τις…
Δέκα βασικές διατροφικές συστάσεις, με επιστημονικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, περιλαμβάνονται στο νέο διατροφικό οδηγό της Αμερικανικής…