Η συχνή κατανάλωση φυσικών τροφών, πλούσιων σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φλαβονοειδή μπορεί να λειτουργήσει συνεργικά, προάγοντας την υγεία μέσω της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης που εμφανίζουν.
Ο όρος υπερτροφή, αν και χρησιμοποιείται συχνά στην περιγραφή τους, δεν θεωρείται επιστημονικά ορθός, αφού η υπερκατανάλωση μίας μόνο τροφής δεν μπορεί να θεωρηθεί θεραπευτική, αντίθετα, κατά κανόνα ακολουθείται από ανισορροπία, οδηγώντας σε ανεπάρκεια ή υπερεπάρκεια θρεπτικών στοιχείων.
Οι πιο γνωστές φυσικές τροφές, που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για την αντιφλεγμονώδη δράση τους, είναι:
H νέα παραλλαγή XE του κορωνοϊού προήλθε από ανασυνδυασμό των δύο γνωστών παραλλαγών της Όμικρον,…
Η έναρξη της διαδικασίας για τη χορήγηση της πρώτης από του στόματος θεραπείας κατά της…
Το νέο αντιιικό χάπι PAXLOVID της Pfizer αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της λοίμωξης…
Οι λοιμώξεις από RSV-Αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, είναι ιδιαίτερα συχνές σε βρέφη…
Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει εξελιχθεί σε μάστιγα της εποχής μας, παρουσιάζοντας μεγάλη αυξητική τάση τις…
Δέκα βασικές διατροφικές συστάσεις, με επιστημονικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, περιλαμβάνονται στο νέο διατροφικό οδηγό της Αμερικανικής…