Οι πιο γνωστές αντιφλεγμονώδεις τροφές

Η συχνή κατανάλωση φυσικών τροφών, πλούσιων σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και φλαβονοειδή μπορεί να λειτουργήσει συνεργικά, προάγοντας την υγεία μέσω της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης που εμφανίζουν.

Ο όρος υπερτροφή, αν και χρησιμοποιείται συχνά στην περιγραφή τους, δεν θεωρείται επιστημονικά ορθός, αφού η υπερκατανάλωση μίας μόνο τροφής δεν μπορεί να θεωρηθεί θεραπευτική, αντίθετα, κατά κανόνα ακολουθείται από ανισορροπία, οδηγώντας σε ανεπάρκεια ή υπερεπάρκεια θρεπτικών στοιχείων.

Οι πιο γνωστές φυσικές τροφές, που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για την αντιφλεγμονώδη δράση τους, είναι:

  • οι κόκκινες πιπεριές
  • ο κουρκουμάς
  • το παντζάρι
  • το σπανάκι
  • το σκόρδο
  • τα μπρόκολα
  • το ελαιόλαδο
  • τα φασόλια
  • οι ντομάτες
  • το γιαούρτι
  • τα μήλα
  • οι ξηροί καρποί
  • το μέλι
  • ο ανανάς
  • τα πλήρη αναποφλοίωτα δημητριακά
  • οι σπόροι τσία
  • το πράσινο τσάι
  • το τζίντζερ
  • τα μούρα
  • ο άγριος σολομός
  • τα αυγά

Πηγή:https://www.health.harvard.edu/staying-healthy

Σχετικά άρθρα