Σύμφωνα με την WHO, η αύξηση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, κατά 100γρ./εβδ., πάνω από το όριο ασφαλείας, ακολουθείται από 17% αύξηση στον καρκίνο του παχέος εντέρου.
Επίσης, με την κατανάλωση 50γρ αλλαντικών την ημέρα, καταγράφεται 18-30% αύξηση του καρκίνου του παχέος εντέρου αλλά και του στομάχου, .
Τα όρια ασφαλείας
Οι νεοπλασίες στο πεπτικό σύστημα: παχύ έντερο, στομάχι, πάγκρεας, αλλά και στον προστάτη και στήθος, παρουσιάζουν υψηλή συσχέτιση με την αυξημένη κατανάλωση κρέατος και αλλαντικών
Υπάρχει σαφής διάκριση του φρέσκου κρέατος από τα αλλαντικά και το επεξεργασμένο κρέας.
Αναφορικά με την διατροφή και ασφάλεια, το Cancer Council αναφέρει ότι:
Στοιχεία:
H νέα παραλλαγή XE του κορωνοϊού προήλθε από ανασυνδυασμό των δύο γνωστών παραλλαγών της Όμικρον,…
Η έναρξη της διαδικασίας για τη χορήγηση της πρώτης από του στόματος θεραπείας κατά της…
Το νέο αντιιικό χάπι PAXLOVID της Pfizer αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της λοίμωξης…
Οι λοιμώξεις από RSV-Αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, είναι ιδιαίτερα συχνές σε βρέφη…
Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει εξελιχθεί σε μάστιγα της εποχής μας, παρουσιάζοντας μεγάλη αυξητική τάση τις…
Δέκα βασικές διατροφικές συστάσεις, με επιστημονικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, περιλαμβάνονται στο νέο διατροφικό οδηγό της Αμερικανικής…