Σύμφωνα με έρευνα του Annals of Internal Medicine σε 30.000 ενήλικες η λήψη επαρκών ποσοτήτων:
σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακή νόσο. Αυτό όμως συμβαίνει όταν τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά λαμβάνονται κυρίως μέσω της τροφής.
Επίσης στην έρευνα αναφέρεται πως η λήψη ασβεστίου >1000 mg την ημέρα σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο.
Φυσικές πηγές βιταμίνης Κ είναι τα κυρίως:
Φυσικές πηγές βιταμίνης Α είναι τα κυρίως:
Φυσικές πηγές ψευδαργύρου είναι:
Φυσικές πηγές χαλκού είναι:
Στοιχεία:
H νέα παραλλαγή XE του κορωνοϊού προήλθε από ανασυνδυασμό των δύο γνωστών παραλλαγών της Όμικρον,…
Η έναρξη της διαδικασίας για τη χορήγηση της πρώτης από του στόματος θεραπείας κατά της…
Το νέο αντιιικό χάπι PAXLOVID της Pfizer αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της λοίμωξης…
Οι λοιμώξεις από RSV-Αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, έναν εξαιρετικά μεταδοτικό ιό, είναι ιδιαίτερα συχνές σε βρέφη…
Ο σακχαρώδης διαβήτης έχει εξελιχθεί σε μάστιγα της εποχής μας, παρουσιάζοντας μεγάλη αυξητική τάση τις…
Δέκα βασικές διατροφικές συστάσεις, με επιστημονικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, περιλαμβάνονται στο νέο διατροφικό οδηγό της Αμερικανικής…