Κάντε το δώρο στον εαυτό σας: χαρτογράφηση σπίλων εν όψει καλοκαιριού.

Στη χώρα μας περνάμε ένα μεγάλο διάστημα της ημέρας εκτεθειμένοι στον ήλιο.Παρ’όλο που γίνεται πλέον εντατική ενημέρωση για την αντηλιακή προστασία, αυτή συχνά παραβλέπεται.

Ειδικά οι σημερινοί μεσήλικες βίωσαν την παλαιότερη τάση της πολύωρης ηλιοθεραπείας, των πολλαπλών εγκαυμάτων και της άγνοιας των επιπτώσεων τους στο δέρμα τους. Αυτό σε συνδυασμό με τους σπίλους που ο αριθμός τους αυξάνεται μεγαλώνοντας, καθιστούν δύσκολη την εκτίμηση των της σοβαρότητας των βλαβών του δέρματος.Γι’αυτό απαιτείται ένας αξιόπιστος έλεγχος,όπως η δερματοσκόπηση και ψηφιακή απεικόνιση των ευρημάτων,δηλαδή η χαρτογράφηση σπίλων.

Με την χαρτογράφηση σπίλων μπορεί να γίνει:

*Καταγραφή των σπίλων αλλά και εντοπισμός νέων σπίλων,με τη βοήθεια του ιστορικού της χαρτογράφησης που διατηρείται από τον ιατρό και τον ασθενή.

*Ανάλυση της επικινδυνότητας και συγκριτική αξιολόγηση.Πρόκειται για ανώδυνη και ασφαλή διαγνωστική τεχνική, χωρίς ακτινοβολία.

*Μπορεί να εφαρμοστεί σε παιδιά άνω των 8 ετών εάν υπάρχει ειδικός λόγος.

*Έλεγχος και παρακολούθηση μεγάλων σπίλων.

*Έλεγχος βλαβών που αναπτύσσονται σε έδαφος άλλης δερματοπάθειας, με ιστορικό πολλαπλών εγκαυμάτων ή οικογενειακό ιστορικό μελανώματος.

Σχετικά άρθρα