λαχανικά με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες

Η πρόσληψη χαμηλού αριθμού υδατανθράκων αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό σε πολλές δίαιτες απώλειας βάρους ή ειδικής διατροφής, ενώ η κατανάλωση λαχανικών θεωρείται επιβεβλημένη, ώστε να λαμβάνονται οι απαραίτητες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.

  • Ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένα από τα παρακάτω λαχανικά, περιέχει <10 γραμμάρια υδατάνθρακες, σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α, C, K, επίσης κάλιο, ιχνοστοιχεία και φυσικά πολύ νερό.
  • Η μικρή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, οι πολλές φυτικές ίνες που βοηθούν στον κορεσμό και οι λίγες θερμίδες τους τα καθιστούν ιδανικά συνοδευτικά και σνακ, σε ολιγοθερμιδικές δίαιτες.
  • Τα μανιτάρια είναι μύκητες, έχουν όμως πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα υπόλοιπα λαχανικά τόσο στην σύσταση, όσο και στους λίγους υδατάνθρακες που περιέχουν.

  • Οι βιταμίνες A,C,K που περιέχουν, συντελούν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και στην υγεία του δέρματος.
  • Επιπλέον, τα λαχανικά βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και στην ρύθμιση της δυσκοιλιότητας.
  • Προσφέρουν πολλές επιλογές και εναλλακτικές στο είδος του λαχανικού και στον τρόπο παρασκευής.

Στοιχεία:

https://www.healthline.com/nutrition/21-best-low-carb-vegetables

Σχετικά άρθρα